Посередній учитель розповідає, хороший учитель пояснює, кращий учитель демонструє, великий учитель надихає!

пʼятницю, вересня 08, 2017

Mobile e-learning

Kahoot! — онлайн-сервіс для створення вікторин, дидактичних ігор і тестів

Безкоштовний онлайн-сервіс Kahoot! дає змогу створювати інтерактивні навчальні ігри: вікторини, обговорення, опитування.
Аби розпочати роботу в сервісі, потрібно зареєструватися на https://kahoot.com/. Такі ігрові форми роботи можуть бути застосовані у навчанні — для перевірки знань учнів. А також сервіс може стати у пригоді керівнику та педагогічному колективу навчального закладу для різних форм наукової, методичної та організаційної роботи. Участь в іграх, створених за допомогою сервісу, сприяє спілкуванню та співпраці у колективі, підвищує рівень обізнаності в інформаційно-комунікаційних технологіях, стимулює критичне мислення.

Аби розпочати роботу в сервісі, потрібно зареєструватися: перейти за посиланням та обрати у правому верхньому кутку опцію «Зареєструватися безкоштовно» (Sign up for free!).


У першому віконці потрібно натиснути на стрілочку й обрати роль «Я — вчитель» (I’m a teacher).

РЕЄСТРАЦІЯ



Нижче з’явиться ще одна чарунка, де потрібно ввести назву навчального закладу. Відтак заповнити реєстраційні дані: обрати ім’я користувача (Username), зазначити свій е-mail та підтвердити його, обрати пароль. Аби завершити реєстрацію, потрібно обрати опцію «Створити обліковий запис» (Create account- Join Kahoot).


Інтерфейс KAHOOT


Сервіс пропонує чотири форми гри. Мета, з якою збираєтеся створити гру, допоможе визначитися з формою:
- визначити рівень ознайомленості учасників із тою чи іншою темою чи рівень її розуміння — вікторина (Quiz);
- влаштувати дискусію щодо певного питання, презентувати ідею й отримати щодо неї «зворотній зв’язок» — обговорення (Discussion);
- зібрати думки, погляди учасників на ту чи ту проблему — опитування (Survey);
- створити гру із завданнями на визначення послідовності - (Jumble)





Створюємо Вікторину: оберіть заголовок для своєї вікторини (Title), додайте короткий опис(Description), встановіть позначку Видимий для всіх (Visible to everyone), оберіть мову (Language) та аудиторію (Audience), за бажанням додайте зображення. Натисніть OK, go

Натискаємо Add question, та розпочинаємо створювати вікторину, додавши запитання (Question), 4 варіанти відповіді (Answer 1, 2, 3, 4), за потреби встановивши ліміт часу (Time limit) та додавши за бажанням зображення чи відео. Натискаємо Next. Додавши потрібну кількість запитань,  натискаємо Save, потім I'm done. Обговорення, дослідження, гра на визначення послідовності створюються аналогічним чином.


Далі переходимо на вкладку My Kahoots, обираємо потрібний Кahoot та тиснемо на кнопку Play.


натискаємо Classic


Запрошуємо гравців до обговорення, які мають перейти за посиланням https://kahoot.it/  та ввести пін код вашої гри та свій нікнейм.





Докладніше про те, як працювати в сервісі — від реєстрації до проведення ігор, а також про те, як сервіс може знадобитися керівнику для здійснення управлінської діяльності, читайте у публікації «Онлайн-сервіс Kahoot! як інструмент взаємодії керівника та працівників навчального закладу» у журналах «Практика управління дошкільним закладом» № 11/2015 та «Практика управління закладом освіти» № 12/2015.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Фінська система освіти Куди літають білі ворони? Цього разу - на Роменщину! Система освіти змінюється, і цей процес вже не зупинити. Том...