Посередній учитель розповідає, хороший учитель пояснює, кращий учитель демонструє, великий учитель надихає!

вівторок, березня 06, 2018

Mini-EdCamp Sumy: (не)конференція для освітян 

«Школа для життя: біоетичні виміри»

Щаслива, бо здійснилася мрія! 23 лютого 2018 року вперше вдалось відвідати регіональну (не)конференцію міжнародного вчительського руху EdCamp «Школа для життя: біоетичні виміри», на базі Конгрес-Центру СумДУ, за підтримки Міністерства освіти та науки України та ГО «EdCamp Ukraine». Шкільні педагоги, тренери, представники громадських організацій, освітні та технологічні Лабораторії з різних куточків України (Одеса, Київ, Полтава, Дніпро та Сумська область) та міста Мінден (Німеччина) зібрались у місті Суми для обміну педагогічним досвідом, співпраці, обговорення концепції Нової української школи. Враження та емоції переповнюють адже самоосвіти забагато не буває, а це можливість отримати новий досвід та знання, нові знайомства та ідеї. Незвичайним доповненням до цієї події стали Інтеркативні зони: РОБОКЛУБ LEGO від Освітній простір POINT eduspace (в основі клубу закладено використання навчального курсу LEGO Education); Презентація реконструкції давнього городища скіфського часу від Школи архітектури та дизайну від Директора Центру розвитку креативного мислення «CREAM» Tamara Kubrakova (як приклад інтегративного поєднання знань та навичок з різних предметних областей) ; Від Mykola Riabyka ГО Еколтава участники та участниці отримали методичні рекомендації із впровадження роздільного збору вторсировини у навчальних закладах; Фотовиставка «Дивосвіт душі дитини», моделями якої стали діти, які навчаються у Сумському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 16 ім. Олексія Братушки», що впроваджує інклюзивну освіту на засадах рівних можливостей; Виставка-стенд книжечки Сумин городок.
Безліч найцікавішої, найкориснішої інформації; спілкування з розумними, креативними людьми; нові знайомства та приємні зустрічі з друзями. Нажаль, не всі експертні панелі була змога відвідати, бо одночасно проходили зустрічі в чотирьох локаціях. Однак, надзвичайно цікавою була презентація про освіту Фінляндії від експерта Станіслава Дрогаєва із Одеси, який особисто відвідував цю країну і на власні очі бачив систему в дії; презентація «Новітні технології у навчанні» від експерти Юлії Летюги, KidIT. Друга експертна паралель розпочалась з виступу експерти Ганни Губенко, ГО «Біоетика», м. Суми на тему «Case Study. Біоетика у класі», далі прослухали цікаву презентацію «Альтернативна освіта як відповідь на освітній вакуум» від експертки з м. Київ Олександри Савченко.  Надзвичайно захопливо пройшла і вчительська паралель, де кожен бажаючий мав змогу поділитись власним досвідом та ідеями. Панельна дискусія на тему концепції Нової Української Школи завершила (не)конференцію. Дякую організаторам за запрошення і можливість приєднатись до спільноти «агентів змін».



























Немає коментарів:

Дописати коментар

Фінська система освіти Куди літають білі ворони? Цього разу - на Роменщину! Система освіти змінюється, і цей процес вже не зупинити. Том...