Посередній учитель розповідає, хороший учитель пояснює, кращий учитель демонструє, великий учитель надихає!

неділю, квітня 22, 2018

Фінська система освіти

Куди літають білі ворони? Цього разу - на Роменщину!
Система освіти змінюється, і цей процес вже не зупинити. Тому в рамках спільного проекту «Прагнемо змін!» педагоги Роменщини ознайомилися з інноваціями, новітніми методиками, лайфхаками від справжніх агентів змін.
Сьогодні в Роменській ЗОШ №5 відбулася довгоочікувана зустріч із колегою з Полтавщини Валентиною Федорякою. Пані Валентина вчителює в Трудолюбівській школі, де своїм натхненням та енергією запалила ввесь колектив. І зараз вони «на хвилі» змін, у своєму навчальному закладі трудолюбівці не тільки двічі проводили регіональні (не)конференції міні-EdCampи EdCamp Ukraine, а й, вигравши в конкурсі «Змінитися на 7 днів», мали можливість отримати досвід від фінських педагогів. Елементи фінської освіти, їхні підходи до проведення уроків вчителі застосовують уже зараз. 
Саме про це розповідала пані Валентина, а ще показала елементи (не)уроку геометрії, який провела для учнів 7 класу школи №5. Діти складали із сірників, зубочисток, паперу фігури, майстрували піраміди, опрацювали величезний обсяг матеріалу, і що цікаво – не використовуючи ані підручника, ані зошита, ані комп’ютер. Усе можливо, якщо маєш бажання! 
На чому ж ґрунтується фінська освіта? Як зробити уроки цікавими, сучасними й корисними, а учнів - щасливими? Чому освіта північної країни – це «здоровий глузд»? І головне - що ми можемо застосувати в умовах української школи вже сьогодні? Відповіді на ці питання ми отримали, і тепер завдання наших педагогів – втілювати нові знання, нові ідеї в життя. Далі буде…
Дякуємо Валентині Миколаївні за її «довгий хвіст»! Дякуємо за чудовий досвід!








Немає коментарів:

Дописати коментар

Фінська система освіти Куди літають білі ворони? Цього разу - на Роменщину! Система освіти змінюється, і цей процес вже не зупинити. Том...