Посередній учитель розповідає, хороший учитель пояснює, кращий учитель демонструє, великий учитель надихає!

пʼятницю, грудня 15, 2017

Відкритий урок з інформатики

Відповідно до чинної програми з інформатики та тематичного  планування 4 грудня 2017 року у 8-А класі було проведено нетрадиційний відкритий підсумковий урок у формі  гри: «Опрацювання текстових даних».  Хочеться відзначити, що подібні уроки є творчими для учнів, бо вони  мають можливість спробувати себе у ролі помічників героїв, й самі, емоційно граючи, приходять до певних висновків, оскільки активно беруть участь у проведенні уроку, а не являються пасивними спостерігачами.    
Метою уроку було повторити, узагальнити і систематизувати навчальний матеріал з теми «Опрацювання текстових даних», визначити рівень опанування учнями теоретичних знань і практичних навичок роботи з текстовим процесором Microsoft Word, навчити використовувати MS Word у творчій роботі. Швайка Сергій, Кизим Назар та Щербань Богдан підготували цікаву презентацію, створену в Google презентації,  в якій дослідили та висвітлили історію створення MS Word, розкрили основні функції та можливості текстового процесора. За правильне виконання всіх завдань учні відкривали слова закодованого повідомлення та літери, аби потрапити на 5 практичний етап. Учні із задоволенням тестувались в онлайн-сервісі Quizziz аби перевірити та оцінити свої теоретичні знання, встановлювали відповідність між клавішами та комбінаціями клавіш використовуючи при цьому інтерактивну дошку Padlet, перевірили свою електронну грамотність та правила введення тексту, оформивши плакат. Виконавши чотири запропоновані завдання учні розкодували повідомлення Бамбелбі та надіслали його до Кібертрону. А далі мали можливість створити буклет про м. Суми за зразком.

Насправді урок виявився цілковитим експериментом, оскільки під час його створення були використанні інтерактивні технології та інноваційні методи навчання, а саме онлайн презентація Emaze, відео створене в Pow Toon, онлайн-сервіс для створення тестів – Quizziz, інтерактивна дошка Padlet, Google Classrom, пакет програм MS Office. Щиро вдячна своїм учням за підготовку, якісне проведення та активну участь у виконанні всіх завдань. 









Немає коментарів:

Дописати коментар

Фінська система освіти Куди літають білі ворони? Цього разу - на Роменщину! Система освіти змінюється, і цей процес вже не зупинити. Том...