Посередній учитель розповідає, хороший учитель пояснює, кращий учитель демонструє, великий учитель надихає!

пʼятницю, грудня 15, 2017

Життєвий капітал

2 грудня, у Роменській ЗОШ №5 були чудові гості – тренери Деловой клуб "Партнёр", які провели тренінг-гру «Життєвий капітал».
Більше 30 учасників, дорослих та дітей (ЗОШ №5 та 11), вчилися рахувати гроші, правильно їх витрачати, робити інвестиції, набували досвіду ведення бізнесу та йшли до своєї мрії.
На початку всі гравці мали приблизно однакові умови: роботу із стабільною заробітною платою та звичайні життєві витрати. Але протягом гри ситуація змінювалася: хтось потрапляв у боргову яму, а хтось поступово будував бізнес, щоб досягти своєї заповітної мрії.
Насправді ж гра відображає реальне життя: ми сплачуємо відсотки по кредитам, беремо іпотеку, народжуємо дітей, іноді божевільно витрачаємо кошти, або, навпаки, робимо інвестиції. Гра вчить нас керувати своїми фінансовими потоками, вести облік доходів і витрат, контролювати покупки, вчить рахувати, ловити шанси й можливості, які з’являються в житті, свідомо й ефективно користуватися ними. У результаті змодельовані життєві ситуації допомагають здобувати безцінний досвід на власних помилках, щоб потім, у справжньому житті, робити правильні кроки.
А як цікаво було спостерігати за нашими учнями! Вони легко, з перших кроків, навчилися підраховувати доходи й витрати, відразу розібралися з придбанням нерухомості та акцій.
Дякуємо чудовим тренерам Николай ЗаговораКонстантин СкляренкоАнюта Перерва та Alexey Yakunin за безцінний досвід та можливість навчатися нам та нашим учням! Ви на правильному шляху! Адже істина незаперечна: фундамент фінансових знань треба закладати з дитинства!









Немає коментарів:

Дописати коментар

Фінська система освіти Куди літають білі ворони? Цього разу - на Роменщину! Система освіти змінюється, і цей процес вже не зупинити. Том...