Посередній учитель розповідає, хороший учитель пояснює, кращий учитель демонструє, великий учитель надихає!

вівторок, листопада 07, 2017

ІІІ онлайн наукова-освітня виставка
«Інноваційні стратегії інформатизації освіти»

за напрямом 2017 року «Інтеграція медіа в освітній процес»

   Давня мудрість говорить: «Хто стоїть на місці, той відстає». А хто не хоче відставати, мусить рухатися вперед, і не зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися вище. У цьому й полягає основна місія сучасного учителя, який готовий до застосування нових освітянських ідей, здатний постійно навчатися, бути у постійному творчому пошуку.
   Веб-квест - це технологія орієнтована на учнів, занурених у процес навчання, яка розвиває їх критичне мислення. Завдяки конструктивному підходу до навчання, учні не лише добирають і упорядковують інформацію, отриману з Інтернету, а також скеровують свою діяльність на поставлене перед ними завдання. Це технологія, яка дозволяє працювати в групах (від трьох до п’яти чоловік), розвиває конкурентність і лідерські якості.
   Вже другий рік поспіль використовую цю технологію і справді в захваті від неї, тому вирішила долучитися до ІІІ онлайн науково-освітньої виставки  «Інноваційні стратегії інформатизації освіти» за напрямом 2017 року «Інтеграція медіа в освітній процес», яка відбудеться протягом жовтня-грудня 2017 року на Інтернет-ресурсі «Sumy Wiki» Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти в номінації Веб-квест, обрала тему, яка є актуальною зараз і діти з радістю її досліджують «Інтернет: глобальне добро чи зло?». 
   У сучасному суспільстві нарощує темпи процес глобальної інформатизації. Чи вміє підростаюче покоління правильно використовувати можливості Інтернету? Необізнаність та невміння користуватися глобальною мережею може призвести до проблем зі здоров'ям, психічних, психологічних розладів, кібернасилля та інтернет-залежності. Тому доцільним є надати можливість учням самостійно дослідити мережу Інтернет, навчити їх аналізувати, систематизувати знайдену інформацію з різних Інтернет джерел, виявити позитивні та негативні сторони мережі, ознайомити зі шляхами подолання найпоширеніших Інтернет небезпек. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Фінська система освіти Куди літають білі ворони? Цього разу - на Роменщину! Система освіти змінюється, і цей процес вже не зупинити. Том...